Priser medlemskap* hovedforeningen 2020

• Familiekontigent kr 500,- (inkl.barn inntil 18 år)
  • Aktiv voksen kr 350,- (fra og med 18 år)
  • Aktiv barn/ungdom kr 250,-
  • Støttemedlem kr 300,-

Medlemskontingent-konto til Skade er 2665 68 19242. Husk å skrive navn, fødselsdato og epost på medlem det betales for. Du kan laste ned giro HER

Du kan også betale med VIPPS. Gå til appen, velg "kjøp og betal", søk opp "Idrettslaget Skade" (#105344) og velg aktuelt medlemskap

Det finnes også ordninger for å få dekket barn og ungdoms idrettsaktiviteter ved behov deriblant Nome kommune's KulturkortLink

Kulturkortskjema kan lastes ned her: Kultur og fritidskort.pdf

*) NB! I tillegg til medlemskap i hovedforeningen kan treningsavgift til de ulike særgruppene, samt lisens til særforbund tilkomme, se egen forklaring om kontingent og lisens lenger ned.

Kontakt Skade-kontoret på e-post skadeil@online.no for spørsmål om medlemskap eller kontakt aktuell særgruppe.

Medlemskontingent, treningskontingent og lisens er ikke det samme

Noen lurer på hvorfor idrettslag har flere kontingenter (og lisens), og vi skal forsøke å forklare etter beste evne. Men først; idrettslag er ikke en butikk, men et fellesskap. Hos oss er du ikke kunde, men medlem. Og idrettslag som IL SKADE er ikke-fortjenestebasert og utbyttet tilbys gjennom tilbud om fysisk aktivitet.

Hovedkontingent = medlemskapet i IL SKADE

Alle fleridrettslags kontingenter er som regel to- eller tredelt (om man må ha lisens) med en hovedkontingent (medlemsavgift) som betales til hovedforeningen (etter at denne er fastsatt av medlemmene på årsmtøtet). Denne kontingenten utgjør det viktigste årlige bidraget til idrettslagets drift og er selve grunnmuren i idrettslaget. Dette forsterkes ved at det er medlemskontingenten (gjennom antall betalende medlemmer) som danner grunnlag for tildeling av statlige midler (som lokale aktivitetsmidler, LAM). Ved betaling av hovedkontingenten, får du rettigheter i idrettslaget, ta del i idrettslagets aktiviteter (inkl. særgruppene) og samtidig som du forplikter deg til å følge NIFs regelverk. Uten betalt medlemskap, kan du med andre ord heller ikke delta i noen av særgruppenes aktiviteter.

Treningskontingent = avgift for å trene i særgruppene

Den andre kontingenten er treningskontingenten (treningsavgift). Denne betales til særgruppen du er aktiv i (f.eks. ski, fotball, sykkel, håndball, friidrett, orientering osv). Denne avgiften gjenspeiler særgruppens kostnader for å kunne tilby den aktuelle aktiviteten, inkl. kostnader i forbindelse med dommere, kurs, utstyr, subsidiering av drakter, halleie, mm. For å kunne trene i en særgruppe må du også være medlem i idrettslaget, ergo må også hovedkontingenten være betalt.

Lisens

I tillegg til treningsavgiften kan også tilkomme lisens til det aktuelle særforbundet før du (som ungdom f.o.m. 13 år eller voksen) kan delta i kamp og konkurranser. I denne lisensen ligger det ofte en forsikringsordning som kommer utøveren til gode ved eventuelle idrettskader (for barn t.o.m. 12 år ligger denne innbakt i hovedkontingenten i form av barneidrettsforsikring).

Så kort oppsummert:

• Er du passivt medlem og ikke deltar i noen aktiviteter, skal du kun betale hovedkontingent (til hovedgruppa)
  • Er du aktivt medlem og deltar i en særgruppes aktiviteter, skal du betale både hovedkontingenten og særgruppens treningsavgift (og evt. særforbunds lisens).

Summen av dette kan selvsagt bli relativt stor, spesielt for familier med flere aktive utøvere. Derfor forsøker IL SKADE å ha så lave medlems- og treningskontingenter som mulig, samtidig som vi opprettholder et godt tilbud. Spesielt familemedlemskap er gunstig. Og vi ønsker at ALLE SKAL MED og finner alltid løsninger ved behov, enten gjennom rabattering/moderasjon, oppdeling av betaling i terminer eller gjennom bruk av kontingentkasse/kultur- og fritidskort

Æresmedlemmer

Æresmedlemmer i Idrettslaget Skade per 01.01.2020

Olav Ajer