Styrearbeid i IL Skade er spennende, gøy, lærerikt og sosialt!

Mange tror styrearbeid tar veldig mye tid, innebærer mye ansvar, og kun er for "de eldre". Vel, det er lov å ta grundig feil;-)

2021-11-11
Mikkel

Styrearbeid er som lagspill; vi fordeler oppgaver, deler på ansvaret (og har styreforsikring på plass) og vi har felles mål. Slik unngår vi at det blir mye arbeid på noen få.

Og visste du at alle fra og med fyllte 15 år kan sitte i et styre? Kombinasjonen unge, voksne og eldre er super; da kombinerer vi utålmodighet og friske ideer med erfaring og kompetanse. Vi spiller hverandre gode!

I IL Skade har vi velfungerende styrer, men må slippe til nye styremedlemmer og fornye oss. Derfor vil vi gjerne ha med DEG enten i hovedgruppa eller i en av særgruppene (fotball, håndball, langrenn, alpint, orientering/tur, friidrett/triatlon, sykkel og damegruppa). 

Styrene har en viktig rolle i å tilrettelegge for aktivitet og positiv utvikling i Lunde og omegn, både for barn, ungdom og voksne. Viktigheten av dette så vi spesielt under Covid-pandemien. Sitter du i et av styrene kan du påvirke idrettslaget fra innsiden. Hvilken unik mulighet er vel ikke det?! 

I IL Skade har vi oppdatert lovnorm iht. NIF, sunn økonomi, egen regnskapsanvarlig (som også besørger rapportering og andre oppgaver), velfungerende kontrollutvalg og er godt driftet gjennom flere år. Vi har også digitale samhandlingsplattformer som muliggjør møter på Teams. Og når vi først snakker om møter; vi forsøker å ha få, men godt planlagte og effektive styremøter. 

Å sitte i et av våre styrer krever ingen forkunnskaper; det viktigste er engasjement. Det finnes gratis kursmuligheter (også digitalt) for de som ønsker det. Dette er kurs og kompetanse som kan være nyttig i andre sammenheng.  

Styrene konstituerer i utgangspunkt seg selv når de er valgt, men det er lov å komme med ønsker og preferanser på forhånd. Er du ny i bygda, er styrearbeid en ypperlig mulighet å bli kjent og bygge nettverk. Og er du ung gir styrearbeid organisasjonskompetanse; et stort pluss på CV'en når du skal søke jobb senere! 

Så ta kontakt med leder i IL Skade per epost eller telefon/sms 9078 4811 så setter vi deg i kontakt med valgkomiteen til hovedstyret eller den gruppa du brenner mest for:-) Årsmøtene og valg gjennomføres våren 2022, men ta kontakt allerede nå så er du i gang! 

Velkommen til styret!

 

 

Kalender

Januar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456