Ingenting IL SKADE kan søke på i krisepakken

Krisepakken til norsk idrett og frivillighet treffer ikke!  

2020-04-23
Mikkel

Styret i Idrettslaget Skade gjennomgikk retningslinjene nøye i håp om at vi kunne søke midler fra Covid-19 krisepakken til norsk idrett før søknadsfristen 21. april, men fant ingenting vi kunne søke om... 

Hva dekkes/dekkes ikke?

Pakken gjelder kun perioden mars-april og typiske hovedinntekter for frivllighetsbaserte idrettslag - som IL Skade - dekkes ikke. Det betyr at tapt nettoinntekt fra kiosksalg, dugnader, lotteri, sponsorat, billettinntekter (kr. <25'000), treningskontingenter, o.l., ikke dekkes. Ei heller våre avlyste arrangementer (Kanalrittet, Fotballskolen og Kanalrennet) er søknadsberettiget, da disse arrangementene var berammet utenfor tidsrommet som pakken gjelder. 

Få kan søke

Det faktum at kun ca. 25% av idrettslagene har søkt midler fra krisepakken, bekrefter også at pakken treffer snevert og at mindre idrettslag kommer svært dårlig ut. Dette stadfestes av NIF sentralt. Litt spesielt da at pakken markedsføres med illustrasjon av vafler; selve symbolet for hvor viktig kiosksalg og dugnad er for idrettslagene, men uten at dette kompenseres....

IL Skade rammes hardt

For IL Skade alene er nettotap frem til sommeren beregnet til ca. kr. 400'000-500'000 (sannsynligvis er tapet i virkeligheten større, men ikke alt er like lett å dokumentere). Vi forventer også at situasjonen vil forsette et godt stykke inn i høstsesongen til de ulike særgruppene. Akkurat hva tapet betyr for oss, er vanskelig å forutsi, men allerede før Covid-19 har vi vedlikeholdsetterslep ved flere anlegg, nye miljøkrav krever nye investeringer, og vi skulle gjerne også utviklet nye anlegg og aktiviteter for våre medlemmer. Vi lover å gjøre så godt vi kan med de midlene vi har, men må nok foreta noen prioriteringer i tiden som kommer.     

Vi er heldige i Nome som har Sparebankstiftelsen Telemark - Holla & Lunde som har kommet på banen med et Corona-fond, men vi forventer det er svært mange som kommer til å søke fondet (som skal dekke både Nome og Midt-Telemark). Noen kommunal støtte mottar ikke idrettslaget (utover leieinntekter kunstgressbane og omsøkte kulturmidler om dette innvilges). Vi har heller ingen ansatte* i idrettslaget som kan jobbe med søknader og kompensasjon i arbeidstiden; alt er basert på frivillighet. 

Vi frir til medlemmene

Vi håper derfor medlemmene i IL SKADE vil betale hovedkontingenten som snart er på vei ut i postkassene. Dette blir vår viktigste inntekt i 2020, siden antall medlemmer også teller ved statlig tilskudd (den såkalte "hodestøtten"). Om hvorvidt vi drar i gang en "Spleis" eller lignende, får tiden vise (de bør helst være øremerket helt konkrete tiltak e.l.). Glem heller ikke at du kan støtte oss med Grasrotandelen!

Nok om oss; Vi håper alle våre medlemmer er friske og holder seg i form med hjemmetrening, og turer i skog og mark (det er ildsjeler i IL Skade Orientering som vedlikeholder og merker stinettet). Så vil tiden etterhvert blir slik at vi kan møtes til trening og kamp igjen. DET gleder vi oss til!

For Hovedgruppa i IL Skade

Mikkel Helweg

Leder

*Med unntak av 30% stilling i form av regnskapsfører

 

Illustrasjonstegning: Lotteritilsynet

 

 

Kalender

April
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012