IL Skade hegner om barneidretten!

Visste du at 93% av alle barn har vært innom organisert idrett gjennom oppveksten?*

2020-11-26
Mikkel

Alle idrettslag tilknyttet Norges idrettsforbund og som driver med barneidrett må ha egen Barneidrettsansvarlig. Det har vi også i IL SKADE hvor barne-, ungdoms- og breddeidrett - og folkehelse - står i fokus. 

Blant de viktigste oppgavene til klubben i forbindelse med barneidretten er å sørge for at de ulike særidrettene/gruppene/lagene samarbeider, koordinerer og videreutvikler et mangfoldig aktivitetstilbud for barna i idrettslaget, og at særgruppene innad i sin idrett har god variasjon og allsidighet i barneidrettsaktiviteten. Videre skal vi jobbe for at økonomi ikke er til hinder for deltakelse i klubbens aktiviteter, og at alle barn inkluderes uavhengig av bakgrunn.

Lykkes vi? Det er sikkert delte meninger om dette og det er mange hensyn å ta. Men sikkert er at dette er et kontinuerlig arbeid og vi kan alltid bli bedre. Et viktig verktøy i så måte er at alle; både ledere, oppmenn og trenere, samt foreldre og andre som er engasjert i IL SKADE setter seg inn i Barneidrettsbestemmelsene (se i bunn av artikkel) og i Foreldrevettreglene (søk opp de ulike særidrettenes foreldrevettregler)

Hvorfor har vi barnerettigheter i IL SKADE? Alle barn skal få en positiv opplevelse hver gang de er på trening eller i annen aktivitet hos oss. I idretten skal barna ha det sosialt, føle seg trygge, ønske å prøve nye ting og ikke være redde for å feile.

Vår egen barneidrettsansvarlig refererer til en uttalelse fra Karsten Warholm som sier:

I ung alder er det viktig å ha en lekende tilnærming til idrett. Men det er også svært viktig å legge ekstra energi i å bygge gode sosiale miljøer som virker inkluderende uansett prestasjonsnivå. Når barn gleder seg til å gå på trening vil fremgang, resultater og det å tørre og utfordre seg selv komme naturlig

 

Barnerettighetsbestemmelsene kan leser her:

 

 

Kalender

August
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234