Status trening og kamp under Covid-19!

Hold deg oppdatert om situasjonen her på våre sider.

2020-03-12
Mikkel

Oppdatering 12. oktober: Idag er er det kommet nye oppdateringer i den nasjonale smittevernveilederen for idrett.

  • Breddeidretten for voksne over 20 år gjenåpnes for normal trening. Det åpnes for fase 1, med utgangspunkt i idrettens faseinndelte gjenåpningsprosess. I kommuner og regioner med økt smitte eller lokale utbrudd må kommunene vurdere om gjenåpningen av breddeidretten for voksne bør utsettes frem til smitten er under kontroll. Se nettsiden til din kommune for informasjon om lokale tiltak.
  • Det er åpnet for utendørsarrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer. Det skal være minst to meter avstand mellom kohortene og det må være minst en meter mellom deltakerne i hver kohort. Det vil fremdeles være en grense på 200 personer som kan delta på innendørs arrangementer.
  • Generelt anbefales å sikre god ventilasjon i lukkede omgivelser og tette rom. I tette rom uten ventilasjonssystem, anbefales det å lufte regelmessig. For øvrig bør ventilasjon følge vanlige rutiner.
  • Ved trening med høy intensitet, for eksempel ved kondisjonstrening i sal, bør avstand mellom personer økes til minst 2 meter. Under høyintensitetstrening produseres det mer dråper og risikoen for smitte øker. Økt avstand og god ventilasjon vil kunne redusere denne risikoen.
  • Presisering om at for barn til og med barneskolealder vil det kunne være utfordrende å sørge for avstand mellom barna gjennom hele aktiviteten. Ved aktiviteter som innebærer faste deltakere, er det derfor ikke nødvendig at barn til og med barneskolealder holder avstand til hverandre, i tråd med råd gitt i veiledere for barnehager og skoler.
  • Presisering om at i aldersgruppen som omfatter ungdomsskole og videregående skoler bør det være en meters avstand mellom utøverne unntatt der det er til hinder for normal utøvelse av aktiviteten.
  • Se endringsloggenpå Helsedirektoratets sider.

Oppdatering 30. september. Regjeringen åpner nå for kontakttrening i breddeidretten også for de over 20 år fra 12. oktober, men OBS! Vi følge "fase-systemet" til NIF, ergo er det ikke fritt frem for alle enda. Alle særgruppene må sette seg inn i fasene til sin særidrett. Informasjon kan finnes her: NIFs prioriteringsliste Som den oppmerksomme vil se, innebærer fase 1 ingen reell endring for oss i IL Skade enda.

 

Oppdatering 25. september: Smittevernveilederen for idretten er oppdatert med tiltak som kan være aktuelle ved økt smitterisiko, presisering rundt treningskamper vs arrangement, presisering rundt 1 meters avstandsregelen, samt at alle som har trening, kamp, arrangement og møter, må sørge for smittesporingslister med navn og telefonnummer på deltakere mht. kontaktsporing. Disse listene skal oppbevares 10 dager, deretter makuleres.

Alle som har spørsmål rundt Covid-19 smittevern knyttet til IL SKADE kan ta kontakt med hovedgruppa via leder
 

Oppdatering 13. august: 48-timers regel utgår, og unge under 20 år kan drive med flere idrettsaktiviteter parallelt innen 48 timer og delta i flere grupper per uke, gitt at kontaktsporing er mulig dersom det blir aktuelt.   

 

Oppdatering 10. august: Gjenåpning av kamper og konkurranser for kontaktidretter for breddeutøvere over 20 år foreløpig settes på vent og vil ikke bli gjenåpnet 1. september. Også kontakttrening for voksne (20 år og eldre) er ikke lov. For barne- og ungdomsidretten gjelder fortsatt smittevern-tiltak, samt registreringsplikt av deltakere og tilskuere ved trening, kamper og arrangement/møter.

 

Oppdatering 30. juli: Barne- og ungdomsidretten gjenåpner fra 1. august inkl. unntak fra 1-metersregelen. Denne beslutningen innebærer at det igjen åpnes for kamper og andre konkurransesituasjoner for barne- og ungdomsidretten opp til og med 19 år, innenfor de respektive idrettskretsenes grenser. 

 

Oppdatering 8. juli: Mulig å bruke fotballbanene og IL SKADE's andre uteanlegg i Lunde i sommer til uorganisert aktivitet

 

Oppdatert 20. mars: Første hele uke har gått siden all organisert idrett og trening opphørte pga. virussituasjonen. Det er trist uten aktivitet i Lundehallen og på Kåsa, og på våre andre idrettsarenaer, men det er dessverre nødvendig en stund til. Disse anleggene er å anse som stengt, selv om ikke alle er fysisk lukket.

FHI ber oss alle om å delta i denne dugnaden mot Corona-viruset og at vi begrenser antall personer vi har kontakt med til noen få. Akkurat nå er organisert idrett relativt sett uviktig, men kommer kanskje til å bli enda viktigere enn før når dette er over. 

Inntil da følger vi rådene fra FHI og kommuneoverlege, inkl. at vi passer på hverandre, unngår stigmatisering og utestenging. 

 

Oppdatert 12. mars kl. 13: Etter at IL SKADE på eget intiativ innstillte all treningsaktivitet i morges, ser vi nå at også særforbundene stopper alle breddeaktiviteter fra og med i dag og ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger, kampaktivitet samt kurs- og møtevirksomhet.

12/3: Kl. 10: IL SKADE innstiller på eget intiativ all organisert treningsaktivitet i alle særgrupper inntil videre! Dette er "føre-var" og vi har INGEN melding om at noen av våre medlemmer er Corona-syke. Men vi tar vårt ansvar for å begrense spredningen for å beskytte de eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar. Husk at alle kan holde seg i form med ulik egentrening så lenge dere er friske.

Spørsmål kan rettes leder *)

Forøvrig følger vi retningslinjene fra kommuneoverlegen tett. Følg med på sidene til Nome kommune om situasjonen generelt og her om treningssituasjonen spesielt. Forøvrig forutsetter vi at alle vektlegger god hoste- og håndhygiene, ikke møter på trening syk (eller om de har hatt nærkontakt med syke) og at alle gode og sunne forholdsregler tas. 

 

Kalender

Oktober
MTOTFLS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311